Графити Евгения Раданова и Валентин Йорданов, София

Откриване на графити на Евгения Раданова и Валентин Йорданов

 

От 18 май, 2015 година с нова визия се сдоби естакадата, която се намира под моста на Околовръстния път и  Симеоновско шосе. Там има масивна бетонна конструкция. На нея са изобразени важните за българския спорт образи на Евгения Раданова и на Валентин Йорданов. Изрисувани са на фона на българското знаме.

Събитието привлече интерес. То беше открито от олимпийската медалистка Евгения Раданова и създателят на организация „Алчен за спорт“ Борислав Чакъров. Те заедно представиха рисунката.

Тази част от проекта всъщност е негов втори етап. По-рано същия месец бяха открити и други графити – с образите на Стефка Костадинова и  на Йордан Йовчев,  на моста до НДК.

Изборът кои да са изрисуваните личности съвсем не е случаен. Целта е обществото да е запознато и да не забравя стойностните постижения в областта на спорта. Една от основните, може би и най-съществената цел на тези графити, е да мотивират младите и да събудят интереса им към спорта във всичките му форми.

Проектът е интересен и впечатляващ за обществото. Той е съфинансиран от Столична община, като това се случва по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта.