Графити Ивет Лалова и Кубрат Пулев, София

Графити на Ивет Лалова и Кубрат Пулев

 

На 02.05.2017г. София беше украсена с още два графита, изобразяващи известни личности от света на спорта. Единият от тях изобразява най-бързата жена с бяла кожа – Ивет Лалова. Другият е на Кубрат Пулев – интерконтинентален шампион на Световната боксова асоциация в тежка категория, а освен това – претендент и за световната титла.

Ликовете на двамата велики български спортисти бяха представени чрез официално откриване. Намират се в столицата, на булевард „Симеоновско шосе“  и Околовръстен път.

Още в първия ден много граждани и гости на София проявиха интерес към необичайния израз на уважение към тези българи. Официалното откриване на тези шедьоври на стрийт изкуството беше лично уважено от боксьора Кубрат Пулев.

Формата на уличния графит е изключително интересно решение. По този начин ежедневно редица българи ще виждат образите на Ивет Лалова и Кубрат Пулев и ще си припомнят техните грандиозни успехи.

Приносът и на двамата в света на спорта е неоспорим, така че те без съмнение заслужават жеста. Благодарение на графитите дори и случайните минувачи ще се вглеждат в изображенията и няма да забравят постиженията им.

Идеята е нетрадиционна и наистина много ефектна. Зад нея и зад самата реализация на този проект стои фигурата на Борислав Чакъров, който е основател на организация „Алчен за спорт“.