Коледен турнир "Всеки лаком" за деца в риск - 2015

Коледен турнир по „Всеки лаком“ за деца в риск

Сдружение „Алчен за спорт“ организира коледен турнир за деца в риск. Той се проведе в най-вълшебното време на годината – около коледните празници.

Екипът, организирал събитието, представи няколко на брой демонстративни мача по „Всеки лаком“. Футболните срещи се проведоха на малки вратички. Те бяха с деца от 64-то ОУ „Цар Симеон Велики“, които са се отличили с високи резултати на спортния лагер, които е проведен през уикенда.

Събитието се състоя на 8 декември 2015 година в зала Арена Армеец. Участие взеха много деца. Първенството привлече повече от 450 възпитаника на 30 различни социални институции. Те са от различни домове за деца в риск, както и от центрове за настаняване от семеен тип, разположени в цялата страна.

В турнира участие взеха деца на възраст от 12 до 18 години.

Основните цели на организаторите са да се поддържа интересът към спорта в подрастващите и да се събуди по-голям такъв. Освен това е насочен конкретно към децата в риск, така че ползите за изграждането на учениците като личности са още по-големи.

Поканени бяха видни български личности като гости. Те връчиха награди и отличиха призьори при официалното закриване, което се състоя от 13 часа.