Правила и Регламент

Правила

Правилата на “Всеки лаком” са одобрени от БФС

 1. Времетраенето на мача е 10 минути, без почивка.
 2. Един отбор се състои от 2-ма играчи, без резервни играчи.
 3. Играе се с един неутрален вратар на една врата с размери 3м х 2м.
 4. Дузпа се изпълнява от 7м. (от точката за изпълнение на дузпа)
 5. Игралното поле е 20м (ширина) х 17м (дължина).
 6. Не се отчитат засади.
 7. При натрупани 3 корнера се изпълнява дузпа.
 8. Странично хвърляне (тъч) се изпълнява с крак, от земя.
 9. Неутралните вратари се осигуряват от организаторите на турнира.
 10. Вратарят вкарва топката в игра, хвърляйки я назад, обърнат с гръб към играчите.
 11. Ако топката излезе в тъч от вратаря, тъч се присъжда на отборa, играл последно с топката.
 12. Класирането в първия етап се определя според точките (3 за победа, 1 за равен и 0 за загуба).
 13. При равенство в точките се гледа директният двубой между двата отбора.
 14. Ако и директният двубой е завършил наравно – гледа се головата разлика.
 15. Ако и головата разлика е наравно – двата отбора излизат един срещу друг да изпълнят по 3 дузпи, като съотборниците са длъжни да се редуват при изпълнението на дузпите.
 16. При отбит удар от вратаря играчът, изпълнил дузпата, няма право да прави добавка, както в редовното, така и в добавеното време.
 17. Веднъж засилил се да изпълни дузпа, играчът няма право да спира или да се засилва отново.
 18. Ако играчът, изпълнил дузпа не уцели вратата и топката излезне в корнер, без вратарят да я е докосвал – това се брои за корнер за противниковия отбор.
 19. Ако даден отбор желае, може един от играчите да бъде вратар на мястото на неутралния вратар по време на дузпите в добавеното и в редовното време. Това се заявява преди началото на дузпите. Веднъж избрали вратар, играчите нямат право да се редуват на вратата. Играчите нямат право да се откажат за дадения мач от вратарството и да поискат отново неутрален вратар.
 20. При равенство в елиминационната фаза се изпълняват по 3 дузпи, а при ново равенство по 1, до пропуск.
 21. В игрова ситуация, при изстрел на даден играч и при последвал рикошет, ако се отбележи гол, голът се зачита в полза на отбора, чийто играч е изстрелял топката.
 22. При пресечен пас на противниковия отбор, в наказателното поле, отборът, овладял топката, няма право да отбелязва гол, преди да разиграе топката.

  А) Да разиграе топката означава да осъществи поне 1 пас.
  Б) При отбелязване на гол, след пресечен пас в наказателното поле, без да е изпълнено условието за разиграване, играта се подновява с хвърляне от вратаря.

  В) Ако въпреки пресечения пас, отборът вкарал първоначално топката в наказателното поле, успее да си върне притежанието й, то отборът има право да отбележи гол.

 23. Корнер се присъжда на отбор, когато топката е преминала аут линията, след като последното съприкосновение с топката е било на противников играч (независимо дали от случаен рикошет, или нарочно изчистване).
 24. Ако вратарят играе последен с топка, излязла зад аут линията – корнер не се присъжда на нито един отбор, а играта се подновява от вратаря с хвърляне на топката с гръб към играчите.
 25. При досег на топката с горната мрежа, покриваща терена, докато топката е все още в очертанията на игрището, се отсъжда непряк свободен удар в ущърб на отбора, играл последно с топката.
 26. Отборите играят със собствена екипировка, върху която ще ползват отличителни потници, осигурени от организаторите.
 27. Не се допуска участие на играч с футболни обувки с бутони.
 28. Не се допуска играч, носещ предмети, които могат да наранят другите играчи (часовници, гривни, очила и др.)
 29. Шпагатите в игрова ситуация са забранени, а санкцията се определя по усмотрение на съдията в зависимост от ситуацията.
 30. Жълти и червени картони се присъждат за груба игра или реплика, по усмотрение на съдията.
 31. Играч, който получи жълт картон, се наказва да седи извън очертанията на игрището за 15 игрови секунди.
 32. Отборът на играч, който получи втори жълт и съответно червен картон, се наказва да седи извън очертанията на игрището за 45 игрови секунди.
 33. Отборът на играч, който получи директен червен картон, се дисквалифицира.
 34. Вратарят има право да хвърля топката накъдето пожелае, с каквато сила прецени.
 35. Ако топка, която вратарят е хвърлил, докосне горната мрежа, играта продължава.
 36. При неволно нарушение на вратаря срещу даден играч фаулове и дузпи не се свирят.
 37. При неволна игра на вратаря с ръка извън наказателното поле се присъжда пряк свободен удар за отбора, отправил изстрела към вратата.
 38. При изпълнение на фаулове противниковият отбор може да построи стена, на не по-малко от 3 метра от изпълнението на фаула.
 39. При изпълнение на тъчове, противниковите играчи трябва да стоят на не по-малко от 3 метра от изпълнението на тъча.
 40. При неявяване на отбор до 2 минути след обявения час за начало на срещата – на неявилия се отбор се налага служебна загуба с 3:0
 41. Ако даден играч се контузи или откаже по друга причина, то съотборникът му може да продължи сам в надпреварата, а може и да се откаже, като тогава отборът отпада от надпреварата.
 42. Ако даден играч остане без своя съотборник на терена /поради наказание, контузия или друга причина/, то тъч се изпълнява от играча, който е на терена, като участниците от противниковия отбор са длъжни да подадат топката на играча, изпълнил тъч, без да създават голова опасност и без да затрудняват играча, изпълнил тъч, с отиграването.
 43. Ако отбор се откаже от даден мач, поради травма или друга причина, то към резултата до момента се добавят толкова голове в полза на отбора, останал на терена, че той да победи с 3 гола разлика. Пример – отбор „А“ води с 5:0 , но бива дисквалифициран – крайният резултат от срещата е 5:8 в полза на отбор „Б“, като головете на отбор „А“ от дадената среща отпадат от техния голов актив и се пишат като „служебни“.
 44. Служебните голове не се зачитат на сметката на нито един участник.
 45. За уговаряне на краен резултат от даден мач участващите отбори се дисквалифицират и акаунтите на играчите от тези отбори се заличават в сайта на Турнира.

  (!) Организаторите запазват правото си да променят правилата и регламента на турнира, като участниците са задължени да се уведомяват самостоятелно и своевременно на сайта www.al4enzasport.com за възникналите промени.

 
Регламент

МАЧОВЕ
До 2 дни след приключване на регистрацията на сайта на Турнира се публикува схемата на мачовете и времето на тяхното провеждане. Отборите са задължени да се информират самостоятелно от сайта.

КВАЛИФИКАЦИИ
Според броя на регистрираните отбори се образуват квалификационни групи чрез жребий. Квалификационните групи могат да се състоят от 3, 4 или 5 отбора. Отборите играят мачове в своите групи на принципа „всеки срещу всеки“. При победа се присъждат 3 точки на отбора победител, при равенство отборите си разделят по 1 точка, а при загуба не се присъждат точки. След приключване на периода за регистрация се уточнява точният брой на групите и отборите в тях. Най-добрите 32 отбора продължават в ГРУПОВАТА ФАЗА.

ГРУПОВА ФАЗА
Отборите се разпределят в 8 групи от по 4 отбора. Отборите играят мачове на принципа „всеки срещу всеки“. При победа се присъждат 3 точки на отбора победител, при равенство отборите си разделят по 1 точка, а при загуба не се присъждат точки. Продължават само първите два отбора от всяка група.

ЕЛИМИНАЦИОННА ФАЗА
16-те отбора биват разпределени на двойки, като победителят от група „А“ играе с втория от група „Б“, победителят от група „Б“ играе с втория отбор от група „А“ и т.н.
Играят се 1/8 финали, ¼ финали, ½ финали, малък финал и финал. При равенство в редовното време всеки отбор изпълнява по 3 дузпи. Ако все още няма победител, се изпълнява по 1 дузпа, докато единият отбор не сбърка.

Организаторите си запазват правото на взимане на окончателни решения по всички казуси, свързани с Турнира, като ги публикуват своевременно на сайта на Турнира www.al4enzasport.com. Играчите се задължават да не копират, модифицират, публикуват, предават, продават каквато и да била информация, обект на авторско право.
Сайтът www.al4enzasport.com може да съдържа линкове и html кодове към други интернет страници и Организаторите не са отговорни за съдържанието, продуктите, услугите и информацията, намиращи се в тези сайтове.
Организаторите не носят отговорност за действията на регистрираните играчи и за това, как ще се развият взаимоотношенията помежду им и с потребителите извън сайта www.al4enzasport.com.
Регламентът и Условията за регистрация могат да бъдат променяни. Отговорност на потребителите на този сайт е да се запознават с промените при всяко използване на сайта. Продължавайки да използват сайта, потребителите се съгласяват с всички промени.