Алчен за Гол - 2013

01.06.13г. – “Алчен за гол – 2013”, София


На 01 юни за пореден път се проведе футболният турнир по двойки – „Алчен за гол“. Участие взеха 24 отбора, съставени от пълнолетни участници. Първите три отбора спечелиха невероятни топки, с които се играе в Шампионска лига, шапки и раници, осигурени от Adidas. АХ!Спорт пък осигуриха за призьорите ваучери, гарантиращи високия адреналин и силните емоции. Reusch предостави вратарски ръкавици от най-висок клас за победителя във вратарската надпревара на турнира, а също така и футболна топка и кори за най-алчният състезател – голмайстора на турнира. Шуменско и Девин се погрижиха за доброто прекарване на всички, осигурявайки бира и минерална вода.

На този турнир за пръв път бе предложена услугата „видео и highlights”. Играчите, заявили предварително желанието си да получат видео материал и клипчета с подбрани моменти от своите двубои, бяха снимани от професионални оператори.

Финалистите на „Алчен за гол – 2013“ се оказаха отбори, участвали и на предния турнир за непрофесионалисти. Опитът си каза думата и отборът на „Неудачниците“ в лицето на Михаил Миленков и Велко Вринчев, спечели надпреварата, побеждавайки с 2:1 на финала тима на „Дъвки Турбо“, съставен от Николай Трайков и Даниел Боянов. Ето и челната тройка:

I място – Неудачниците /Михаил Миленков и Велко Вринчев/
II място – Дъвки Турбо /Николай Трайков и Даниел Боянов/
III място – Баварците /Никола Маналов и Мартин Софрониев/

Един от предварително сочените за фаворит – тимът на МФК Люлин, отпадна драматично след дузпи на ¼- финалната фаза, но излъчи най-алчния състезател – Лазар Спанчев взе златната обувка за голмайстор на турнира, както и другите полагащи му се награди.


*Лазар Спанчев с “алчната” златна обувка

Във вратарската надпревара на „Алчен за гол – 2013“ участие взеха отново 6 вратари – призьорите от предната надпревара, Асен Савов, Марио Димитров и Михаил Колев, излязоха в битка за медалите срещу дебютантите Георги Божилов, Христо Христов и Виктор Иливанов.


*Марио, Виктор, Христо, Асен, Георги и Михаил

Всички се представиха на страхотно ниво, но в крайна сметка единственият пробив в челната тройка направи Георги Божилов, измествайки Михаил Колев от третото място. Асен и Марио безапелационно заеха първите две места, като Асен спечели вратарската статуетка за втора поредна година, отчайвайки много отбори с превъзходните си отигравания. Асен бе допълнително стимулиран от присъствието на дъщеря си Пламена, която се роди точно 1 ден след първия успех на татко си в „Алчен за гол – 2012“.


*Марио, Асен и Георги

Страстите за пореден път бяха допълнително нагорещени от прекрасните момичета от балет New Ex Dance. Част от зрителите пък бяха толкова впечатлени от представлението, че станаха алчни за танци и викаха балета на бис.


*Балет New eX Dance

Съдиите и делегатите също се справиха блестящо със задълженията си, не позволявайки на нито един мач да закъснее от предварително обявената програма. По този начин екипът на „Алчен за гол“ превърна това издание в най-успешно организирания турнир до момента.

Плановете на организаторите са следващото мероприятие да бъде турнир за по-малките спортисти. Затова призоваваме всички ученици да спортуват и усилено да се готвят за ученическия турнир „Всеки лаком“, който ще се проведе на 12 и 13 декември 2013 г. и обещава много емоции на всички участници.