Алчен за Гол - 2012

22 и 23.09.12г. – “Алчен за гол – 2012”, София*Реклама преди турнира


*Репортаж на ТВ+ от турнира

На 22 и 23 септември на терените на “BaroccoSport” до спортен комплекс “Бонсист” за втори път се проведе турнирът Алчен за гол – една интересна надпревара за непрофесионалисти, които обичат футболната игра.
Медиите отразиха проявата като първо издание на турнира, но всъщност тя беше №2 в кратката (засега) история на Алчен за гол. №1 се проведе през юни и протече като реплика на Европейското футболно първенство. В “Алчен за гол-Евро2012” отборите играеха с имената на 16-те държави, участнички в реалния шампионат. Първите победители на Алчен за гол станаха Здравко Грозданов и Неделян Костадинов (Италия). Макар и без реклама и медийно отразяване, пилотното издание донесе много радост на участниците и затвърди убеждението ни, че има нужда от подобен турнир.

*Неделян Костадинов (ляво) и Здравко Грозданов

На 22 и 23 септември състезанието започнаха 72 отбора, всеки от които при регистрацията бе заявил и своето име. Заслужава да се отбележи въображението, проявено при избора на имена, както и очевидното чувство за хумор на някои отбори. Независимо от класирането, ще се запомнят интересните имена като Барсенал, Реалбарса, Немам думи, Алчните, Винкелите, Аз и Васко, Джаро и Куката и т.н. (може да видите всички имена в секция “Участници” ) Безспорният ни фаворит сред оригиналните названия обаче е отборът Ашане-Атадарган. Екзотично звучащото име всъщност е анаграма на оптимистичната фраза “Наградата е наша”. За жалост този път 19-годишните Даниел Живков и Димитър Янев не стигнаха до купата, но сме сигурни, че ещ запазят креативния си дух и, рано или късно, “Анхятеещ Атадарган” (наградата ще е тяхна).


*Мокарабиа с купата

В радостната суматоха около награждаването на призьорите от второто издание на Алчен за гол пропуснахме да си направим обща снимка със съдийския състав, който по наше мнение се справи на изключително високо професионално ниво със задълженията си. Много са нещата, които ще се запомнят от втория турнир Алчен за гол – динамична игра, красиви положения, спортен хъс, феър плей, вълненията край терените и пред информационното табло, красивите момичета от балет New eX Dance. И спонсорите се бяха постарали да ни подсладят и подсилят с “Данон за пиене” , “Шуменско” , а в деня на финалите и с “Редбул” за всички присъстващи. Но организаторите изпитаха най-голямо удовлетворение, когато чуваха и от победители, и от победени въпроса: “Нали ще има пак Алчен за гол?” Да, приятели, ще има! Ще направим всичко, което зависи от нас.

Вторият турнир “Алчен за гол” вече е зад гърба ни. Предстои ни да го анализираме детайлно и да правим изводи. И вече гледаме напред – към следващите издания, които искаме да са все по-масови и все по-успешни. 

353 отбелязани гола за 49 мача Средно по над 7 гола/мач
*Забележка – Без квалификациите и служебните голове