Алчен за Гол - Ученици 2012

12.12.12г. – “Алчен за гол – ученици 2012”, София*Репортаж на ТВ+ от турнира

На 12.12.2012 г. се проведе ученическият турнир “Алчен за гол” за деца от столичните гимназии на възраст 15-17 г. Турнирът беше благотворителен – нямаше такси за участие, а наградният фонд бе под формата на предметни награди за училищата на децата призьори, както и за самите деца. Събитието се осъществи със съдействието на Столична община и БФС. Надпреварата бе подкрепена и от “Девин” АД и “Победа” АД, които предоставиха за участниците свои продукти. Спортните клубове ЦСКА, Локомотив София и Левски Раковски излъчиха представители, които се включиха във вратарската надпревара на “Алчен за гол”. 

Предварителна информация за турнира имаше в редица онлайн медии като Sportal.bg , Агенция Фокус , Livesport.bg , Klassa.bg , focus-news.net и други. А в деня на турнира събитието бе отразено на живо от Livesport, както и с репортаж на TV+. За участие бяха записани 24 отбора. Двубоите от груповата фаза бяха определени чрез предварителен жребий. До елиминационната фаза достигнаха 16 отбора. Както се очакваше, най-оспорвани бяха срещите за първите 4 места. Съперниците бяха изключително равностойни и доказателство за това е, че полуфиналите и малкият финал завършиха с равенства, а победителите се излъчиха след изпълнение на дузпи. В крайна сметка оспорваната надпревара завърши със следното класиране:
I-во място – Александър Икономов и Владимир Сотиров – “Вайс” /118 СОУ/ ,
II-ро място – Велимир Попчев и Димитър Буров – “Макарон” /166 СУ/ и
III-то място – Георги Йомов и Лионел Матадос “Малките” /166 СУ/.
Освен индивидуалните отличия, призьорите получиха за своите училища и футболни, баскетболни и волейболни топки, хилки за тенис и други спортни пособия.


*Шампионите с Жасмина Радева /ръководител/


*Малките, Вайс и Макарон

Най-суха опази вратата си Илиян Ивков /Локо Сф/ и така спечели вратарската статуетка на “Алчен за гол”. Награда за уменията му бяха и вратарски ръкавици от най-висок клас. Челната тройка на вратарите допълниха Ники Радев /ЦСКА/ и Валтер Рудолф /Левски Раковски/.

С приза за най-резултатен играч бе зарадван Александър Икономов от отбора на шампионите, в чиято сметка бяха записани 17 гола.

Изиграните на турнира 32 мача бяха белязани с ентусиазма и волята за победа на малките участници. В същото време двубоите преминаваха в духа на fair play, безспорна заслуга за което имаше безупречното съдийство на бригадата, осигурена от БФС. За пореден път градусът на настроението бе подсилен от атрактивните танци на момичетата от балет New Ex Dance. Интерес сред публиката предизвика също и един от най-успешните freestyler-и в България – Енис Тодоров, който с ефектните си трикове демонстрира, че владее топката до съвършенство.

*Балет New Ex Dance


*Енис Тодоров

Надяваме се успешното сътрудничество със Столична община и БФС да продължи и да се разшири, така че Ученическият турнир “Алчен за гол” да се превърне в традиционно спортно събитие, в което да намират поле за изява деца, както от столицата, така и от цялата страна.

Следващият турнир за ученици ще се проведе на 12 и 13 декември 2013 г. под наименованието Всеки лаком” – ученици.