Всеки лаком - Световно 2014

21.06.14г. – “Всеки лаком – Световно 2014”, София


 


*Репортаж на ТВ+ относно турнира

На 21.06 на терените на “Мусагеница спорт” /София/ се състоя шесто поредно издание на алтернативен футболен турнир “Всеки лаком”. Настоящото събитие се проведе като реплика на провеждащото се в момента Световно първенство в Бразилия. Участниците се включиха с имената на отборите от истинския Мондиал и се впуснаха в играта с повече алчност и хъс от професионалните си прототипи.Турнирът бе подкрепен от Carlsberg, които осигуриха бира за всички участници, както и футболни топки за победителите. Победа АД предоставиха вкусни крекери за всички, идеална добавка към бирата. Ах!Спорт за пореден път осигури за призьорите ваучери за екстремни преживявания, вдигащи адреналина.

Наградният фонд за вратарската надпревара – 2 чифта професионални вратарски ръкавици, бе осигурен от Reusch. По време на турнира красивите момичета от Ред Бул раздаваха от енергийните си напитки на присъстващите.

Ние от “Алчен за Спорт” благодарим на всички, които подкрепят нашата кауза да направим футбола по-атрактивен и по-достъпен спорт.
Събитието бе заснето и отразено от екип на TV+.

Шампион на “Всеки лаком – Световно 2014” стана тимът на Уругвай – Преслав Димитров (21г.) и Петър Петров (21г.), които в оспорван финал надиграха съперника си Англия – Никола Манолов (19г.) и Стефан Вановски (18г.). С бронзовите медали се окичиха “гаучосите” от Аржентина – Иван Начев (21г.) и Мариян Пенев (21г.), които оставиха на 4-то място отбора на Белгия – Деян Ганев (30г.) и Лазар Спанчев (31г.). 
Голмайстор на турнира с 18 гола стана Иван Начев от отбора на бронзовите медалисти, като също с толкова голове, но по-назад в класирането остана Лазар Спанчев.
Вратарската надпревара, която традиционно се провежда на този турнир, бе спечелена за трети път (!) от Асен Савов. Вече се чудим дали има вратар в България, способен да измести Асен от първото място. Той получи своя трофей, придружен от малката си дъщеричка Пламена, връстница на турнира “Всеки лаком”. Малката чаровница се роди преди 2 години, ден след като баща й спечели за първи път статуетката за най-добър вратар, и оттогава го придружава на всеки наш турнир и споделя радостта от победите му. А ние очакваме да видим Пламена след няколко години сред нашите участници.
В паузите между двубоите вниманието на участниците бе приковано от редица любопитни изяви. Демонстрацията на 14-годишните футболистки, облечени с екипи на Аржентина, бе наблюдавана с интерес и одобрение. Момичетата показаха, че този спорт не е само мъжка територия и – което е най-важното – той носи радост и емоции на всички.
Както на всеки турнир, и сега се насладихме на танците на момичетата от New eX Dance. Атрактивната хореография и прекрасната визия повишиха градуса на настроението и бяха прекрасно допълнение към спортните двубои.
За втори път организаторите предоставиха възможност на всички желаещи да се включат в състезание по целене на горната греда на вратата. Всеки уцелил получи бира Карлсберг за награда и разхлада. Непълнолетните участници пък получиха крекери Победа за подслада.

Турнирът “Всеки лаком – Световно 2014” донесе позитивни емоции не само на участниците, но и на екипа, организирал събитието. Съдии, делегати, отговорници и водещи се постараха събитието да премине успешно. Шестият турнир по “Всеки лаком” е вече част от историята ни. Погледът ни сега е насочен към следващата седмица, когато на 28 юни ще се проведе турнир “Всеки лаком – Ах!Спорт“.