Всеки лаком - Ученици 2013

12 и 13.12.13г. – “Всеки лаком – ученици”, София*Репортаж на ТВ+ от турнира


Петото поредно издание на турнира “Всеки лаком” /преди “Алчен за гол”/ се проведе на 12 и 13 декември 2013. Турнирът бе част от проект “Алчен за здраве”, съфинансиран от Столична община. В проекта бяха включени разнообразни дейности в областта на здраве, екология, спорт, чийто финален акцент бе футболният турнир по двойки “Всеки лаком” за ученици от столичните гимназии на възраст 15-17 г.

Събитието се състоя на терените на “Мусагеница спорт” в София. Участие в надпреварата взеха почти 3 пъти повече отбори от предходния ученически турнир. Регистрираха се 64 отбора от 32 училища. За първи път в състезанието се включиха и смесени отбори /момче-момиче/. “Монолит” /Божана Кънева и Александър Стойчев/ и “Бони и Клайд” /Аделина Димитрова и Михаил Книжаров/ бяха сред отборите на 91 Немска езикова гимназия. Трябва да отбележим, че момичетата бяха не само красиви и атрактивни, но и показаха завидни футболни умения, в това число и голмайсторски. И двата смесени отбора се класираха за груповата фаза на турнира.

Шампион на тазгодишния “Всеки лаком” стана отборът на “Малките говеда” /Андреас Станков и Георги Младенов, 166 СУ/. Техен достоен противник на финала бе отборът на “Малката Барса” /Борислав Ангелов и Антонио Стилянов, 149 СОУ/. На шампионската стълбичка намери място и третият в класирането тим на “ПГТК” /Мартин Бойкинов и Даниел Димчев, ПГТК/. Призьорите получиха купи, медали, както и спортни пособия за своите училища.


Голмайстор на турнира стана Борислав Ангелов от вицешампиона “Малката Барса”. Той получи трофей “златната обувка” и футболна топка.

Традиционната за “Всеки лаком” вратарска надпревара както винаги предизвика сериозен интерес. Участие в нея взеха 6 вратари от различни футболни школи. Всички момчета се раздадоха и показаха хъс и качества, но вратарската статуетка можеше да грабне само един и това бе Иван Здравков от школата на Левски София. Той и подгласникът му Георги Божилов получиха маркови вратарски ръкавици. Стоян Деспотов допълни челната тройка. И тримата призьори се окичиха с медали.

Всички вратари бяха поздравени лично от специалния гост на “Всеки лаком”, легендата на българския футбол – бившия вратар на Левски и националния отбор по футбол – Георги Петков. Той им раздаде символични награди, осигурени от Reusch и им пожела бъдещи спортни успехи.

Спортната проява “Всеки лаком” отново бе подкрепена от “Ах!Спорт”, “Девин” АД, балет “New eX Dance” и г-н Марио Захариев, представител на Reusch, HEAD и Joma за България. Спортен клуб “Ах!Спорт” прибави към наградния фонд ваучери за бънджи скокове и други екстремни дейности, гарантиращи висок адреналин, а фирма “Девин” за пореден път предостави минерална вода за всички участници. 

За никого не бе изненада, че и този турнир “Всеки лаком” премина в духа на феър плей. Заслуга за това безспорно имаха и съдиите, които прилагаха строго, но справедливо правилата.

Поздравления заслужават делегатите и отговорниците, както и водещите, които освен необходимата информация, поднасяха свежи и забавни коментари на случващото се на терените.
Освен от алчните за кадри оператори на “Всеки лаком” (Давид Вълков и Константин Тръпчев), турнирът бе запечатан за поколенията и от БНТ, ТВ+ и Владимир Стоянов /lap.bg/ .

Целият екип благодари на Столична община за финансовата и морална подкрепа и се надява, че успешното партньорство ще продължи и занапред.